Urządzenia i Akcesoria
Hot cross buns
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 pieces
Składniki
Buns
-
full cream milk250 g
-
dried instant yeast or 40 g fresh yeast, crumbled1 tbsp
-
baker's flour500 g
-
sea salt1 pinch
-
unsalted butter70 g
-
caster sugar50 g
-
egg1
-
ground cinnamon1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 ½ tsp
-
ground cloves½ tsp
-
sultanas100 g
-
currants70 g
Piping
-
plain flour80 g
-
sea salt1 pinch
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
water100 g
Syrup
-
water2 tbsp
-
sugar2 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
47.5 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1304.6 kJ /
310.6 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
51.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Homemade basics
49 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Hot cross buns
9 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Manifesto
202 Przepisy
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
The Basic Cookbook
183 Przepisy
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
The Basic Cookbook
120 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Thermomix® Sensor (Bread, cakes and more)
66 Przepisów
Australia i Nowa Zelandia
Australia i Nowa Zelandia
Może spodoba Ci się również...
ANZAC biscuits
40 min
Custard
10 min
Quick puff pastry
1 godz. 20 min
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Shortcrust pastry
5 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
Cornish pasties
2 godz.
Shortbread
1 godz.
Gingerbread biscuits
2 godz. 20 min
Basic bread
1 godz. 35 min
Buttermilk scones
35 min
Easy everyday white bread
5 godz. 35 min