Hot cross buns

4.5 393 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 pieces

Składniki

Buns
  • full cream milk
    250 g
  • dried instant yeast or 40 g fresh yeast, crumbled
    1 tbsp
  • baker's flour
    500 g
  • sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter
    70 g
  • caster sugar
    50 g
  • egg
    1
  • ground cinnamon
    1 ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 ½ tsp
  • ground cloves
    ½ tsp
  • sultanas
    100 g
  • currants
    70 g
Piping
  • plain flour
    80 g
  • sea salt
    1 pinch
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • water
    100 g
Syrup
  • water
    2 tbsp
  • sugar
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 310.6 kcal / 1304.6 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 51.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 47.5 mg

Możesz także polubić...