Urządzenia i Akcesoria
Angielskie scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
22 sztuki
Składniki
-
540 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
80 g cukru
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
230 g mleka zimnego
-
2 żółtka roztrzepane, do posmarowania scones
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
55.9 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
708.5 kJ /
169.3 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 Std. 50 Min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 Std.
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 Std. 30 Min
Ciasto Red Velvet Cake w kształcie serca
1 Std. 20 Min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 Std.
Brioszka z czekoladą
2 Std. 10 Min
Małpi chlebek
3 Std.
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 Std. 50 Min
Turecki płaski chleb
2 Std.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 Std. 10 Min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 Std. 45 Min
Ciasto pomarańczowe
45 Min