Urządzenia i Akcesoria
Angielskie scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
22 sztuki
Składniki
-
540 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
10 g proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
80 g cukru
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
230 g mleka zimnego
-
2 żółtka roztrzepane, do posmarowania scones
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
55.9 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
708.5 kJ /
169.3 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
23.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI I
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaroniki migdałowe
35 min
Magdalenki na choinkę
1 godz. 30 min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 godz. 25 min
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 godz. 50 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1 godz. 50 min
Ciastka owsiane bez pieczenia
1 godz. 30 min
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Precle
1 godz.
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min