Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe tiramisu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
2 cytryn ekologiczne, ze skórką, pokrojone w ćwiartki
-
350 g wody
-
75 g likieru cytrynowego, typu limoncello
-
210 g cukru
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa 1 łyżka skórki otartej z cytryny, bez białych błonek do dekoracji
-
2 jajka
-
1 żółtko
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
300 g biszkoptów lady fingers
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
2374 kJ /
567 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto pomarańczowe
45 min