Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g mleka
- 65 g masła, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
- ½ łyżeczki nitek szafranu
- 400 g mąki pszennej
- 2 jajka
- ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 20 g drożdży świeżych, pokrusoznych
- 24 rodzynki
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 879.6 kJ / 210.1 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45 min
Ciasto frangipane
1h 45min
Angielskie scones
50 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1j 55 menit
Chałka z kardamonem
2h 40min
Turecki płaski chleb
2h
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Wieniec z makiem i morelami
1h 30min
Bułeczki-jabłka
2h 30min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Kringel
2h 40min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2h