
Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki150 g
-
wody200 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu350 gram
-
soli1 łyżeczka
-
czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół150 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
421.6 kcal /
1764.2 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
47.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
763.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FRANCUSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Włoskie grissini
2 godz.
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min