Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 200 g wody
- 40 g oliwy z oliwek
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 350 gram mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 150 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1764.2 kJ / 421.6 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 763.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Podpłomyk cztery sery
55min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 Std. 55 Min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min