Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)

Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)

4.9 189 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 sztuk

Składniki

  • sera gruyère pokrojonego na kawałki
    150 g
  • wody
    200 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    350 gram
  • soli
    1 łyżeczka
  • czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na pół
    150 g
  • jajko roztrzepane, do posmarowania
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 421.6 kcal / 1764.2 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 47.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 763.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...