Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
TM6 TM5

Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)

4.9 (176 ocen)

Składniki

  • 150 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
  • 200 g wody
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 350 gram mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1764.2 kJ / 421.6 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
47.3 g
Tłuszcz
18.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Błonnik
3.1 g
Sód
763.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy