Tiramisu fruits rouges et violette

Tiramisu fruits rouges et violette

4.2 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de biscuits sablés au beurre parfumés aux éclats de fruits rouges
  • 190 g de fraises fraîches coupées en deux ou quatre (en réserver un peu pour la finition)
  • 190 g de framboises fraîches (en réserver un peu pour la finition)
  • 190 g de myrtilles (en réserver un peu pour la finition)
  • 110 g de sucre en poudre
  • 100 g de coulis de fruits rouges
  • 5 gouttes d'arôme de violette
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 g de mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.2 g
Kalorie 2194.2 kJ / 523.8 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 50.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...