Tiramisu fruits rouges et violette

Tiramisu fruits rouges et violette

4.2 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • de biscuits sablés au beurre parfumés aux éclats de fruits rouges
    150 g
  • de fraises fraîches coupées en deux ou quatre (en réserver un peu pour la finition)
    190 g
  • de framboises fraîches (en réserver un peu pour la finition)
    190 g
  • de myrtilles (en réserver un peu pour la finition)
    190 g
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de coulis de fruits rouges
    100 g
  • d'arôme de violette
    5 gouttes
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de mascarpone
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 523.8 kcal / 2194.2 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...