Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le glaçage
- 270 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
Les biscuits
- 100 g de beurre
- 250 g de miel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de levure chimique (15 g)
- 1 œuf
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 231 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Biscuits pain d'épices
45min
Pain d'épices
3 Std.
Spritzbredele
25 Min
Vanille Kipferl
35min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min