Soupe à la tomate, tartines de fromage fondu

Soupe à la tomate, tartines de fromage fondu

3.6 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon jaune coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de pomme de terre farineuse, en morceaux
  • 700 g de passata de tomate
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 700 g d'eau bouillante
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 portions de fromage fondu à tartiner
  • 4 tranches de pain de mie blanc
  • 2 tomates en rondelles
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1459 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...