Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de foie gras de canard cru, détaillé en 8 escalopes
- 40 g de porto
- 3 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 120 g d'échalotes
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 bouquet de persil frais
- 10 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 - 6 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 1000 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf ou mi-porc mi-veau
- 2 feuilles de laurier frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 320 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Pâté périgourdin
48h
Pâté de lapin
2h 35 min
Pâté de campagne
48h
Terrine bressane
24h
Terrine de campagne
4j 30 menit
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine de canard
24h
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.
Pâté de lapin en croûte
5h 30min
Pâté en croûte (Espagne)
6h 15 min