![Pâté de campagne au foie gras Pâté de campagne au foie gras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E76571EC-5706-4092-BC64-C70EA3D046CD/Derivates/a9baeee1-17ea-492b-92cb-6e820b1a7072.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de foie gras de canard cru, détaillé en 8 escalopes
- 40 g de porto
- 3 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 120 g d'échalotes
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 bouquet de persil frais
- 10 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 - 6 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 1000 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf ou mi-porc mi-veau
- 2 feuilles de laurier frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 320 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2h 35min
Terrine de campagne
4h 30min
Terrine de foies de volaille au porto
5 godz. 50 min
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Terrine de canard
24h
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Pâté de campagne
48 godz.
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine bressane
24h
Rillettes de porc tradition
12h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min