Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 75 g de raisins secs
- 50 g de rhum
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- 2 c. à café de quatre-épices
- 175 g de pain rassis en morceaux (ou restes de viennoiserie, pain de mie ou brioche)
- 3 œufs
- 700 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1306 kJ / 311 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1 Std.
Gâteau de semoule
2h 45min
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1 Std.
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Charlotte au pain de mie
2 Std. 30 Min
Boisson eau de coco et cassis
5 Min
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1 Std.
Gâteau noix-café à la vapeur
1 Std. 15 Min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Caillebottes vendéennes
12 Std. 45 Min
Gâteau vapeur à la noix de coco
2 Std. 50 Min
Cheesecake à la vapeur
1 Std. 30 Min