Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g meat pieces, sinew free, cut into pieces, partially frozen
- 300 g mixed roots and vegetables (e.g. celery, carrots, onions, garlic, tomatoes), cut into pieces as needed
- 4 sprigs mixed fresh herbs (e.g. sage, rosemary), leaves only
- 150 g rock salt
- 120 g red wine
- 1 dried bay leaf
- 1 whole clove
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2914.1 kJ / 696.5 kcal
- Białko
- 75.8 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 19.6 g
- Sód
- 58486.4 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable stock paste
30 Min
Chicken stock paste
45min
Aussie potato salad
1h 30min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Traditional Worcestershire sauce
35min
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15 min
Beef stroganoff
35min
Creamy honey mustard chicken
1h
Meatloaf with red sauce
1h 15 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Mongolian lamb hot pot
3 godz. 25 min