Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g meat pieces, sinew free, cut into pieces, partially frozen
- 300 g mixed roots and vegetables (e.g. celery, carrots, onions, garlic, tomatoes), cut into pieces as needed
- 4 sprigs mixed fresh herbs (e.g. sage, rosemary), leaves only
- 150 g rock salt
- 120 g red wine
- 1 dried bay leaf
- 1 whole clove
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2914.1 kJ / 696.5 kcal
- Białko
- 75.8 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 19.6 g
- Sód
- 58486.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min.
Beef ragu
1h 25min
Pork fillet with mustard
35 Min
Beef stock paste
3h
Vegetable stock paste
30min
Meatballs with tomato sauce
40min
Chicken stock paste
45min
Traditional Worcestershire sauce
35 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15 min
Creamy honey mustard chicken
1h
Corned beef with mustard sauce
1h 30min