Chicken, leek and corn pie

Chicken, leek and corn pie

4.1 242 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • brown onion peeled and cut into halves
    1
  • leeks white and light green parts only (approx. 2 leeks), cut into pieces
    300 g
  • salted butter cut into pieces
    50 g
  • plain flour
    80 g
  • water
    250 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • chicken thigh fillets cut into pieces (3 cm)
    400 g
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • frozen corn kernels
    300 g
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • puff pastry (see Tips)
    2 - 4 sheets

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 637.6 kcal / 2677.7 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 60.7 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 675.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...