Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 brown onion, peeled and cut into halves
- 300 g leeks, white and light green parts only (approx. 2 leeks), cut into pieces
- 50 g salted butter, cut into pieces
- 80 g plain flour
- 250 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 50 g pouring (whipping) cream
- 300 g frozen corn kernels
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 - 4 sheets puff pastry (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2677.7 kJ / 637.6 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 675.5 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini slice
45min
Corned beef with mustard sauce
1h 30 min
Tuna mornay
45min
Apricot chicken risotto
30min
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30 min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
ANZAC biscuits
40 min
Shepherd's pie
55 Min
Lasagne bolognese
2h 30 min
Buttermilk scones
35min