
Urządzenia i Akcesoria
Classic meatloaf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
brown onion cut into halves1
-
fresh flat-leaf parsley cut into thirds10 sprigs
-
day old bread torn into pieces3 slices
-
nutmeg1 tsp
-
milk250 g
-
Dijon mustard2 tsp
-
Worcestershire sauce1 ½ tbsp
-
tomato sauce (see Tip)260 g
-
egg1
-
salt½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
beef mince1000 g
-
mustard powder to taste2 - 3 tsp
-
brown sugar2 tbsp
-
water1000 g
-
new baby potatoes (2-3 per serve), washed18 - 20
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
453.6 kcal /
1905 kJ
Białko
46.4 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
898.2 mg