Classic meatloaf

Classic meatloaf

4.2 201 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

  • olive oil spray for greasing
  • brown onion cut into halves
    1
  • fresh flat-leaf parsley cut into thirds
    10 sprigs
  • day old bread torn into pieces
    3 slices
  • nutmeg
    1 tsp
  • milk
    250 g
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • Worcestershire sauce
    1 ½ tbsp
  • tomato sauce (see Tip)
    260 g
  • egg
    1
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • beef mince
    1000 g
  • mustard powder to taste
    2 - 3 tsp
  • brown sugar
    2 tbsp
  • water
    1000 g
  • new baby potatoes (2-3 per serve), washed
    18 - 20

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 453.6 kcal / 1905 kJ
Białko 46.4 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 898.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...