Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 100 g unsalted butter
- 100 g brandy
- 2 tsp tomato paste
- 1 tbsp Dijon mustard
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- 200 g pouring (whipping) cream
- ¾ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882.7 kJ / 210.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 171.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Hollandaise sauce
15 Min
Meatloaf with mushroom sauce
1 Std. 15 Min
Inside-out chicken parmigiana
1 Std. 30 Min
Peppercorn sauce
20 Min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Rosemary and eschalot gravy
30min
Mushroom sauce
20 Min
Corned beef with mustard sauce
1 Std. 30 Min
Traditional gravy
25 Min
Cheese and bacon cob loaf
1 Std. 20 Min
Honey, soy and mustard marinade
5 Min