Salsa di pomodori, pancetta e paprika

Salsa di pomodori, pancetta e paprika

4.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolle in quarti
  • 400 g di pomodori maturi, in quarti e privati dei semi
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti (3 cm)
  • 1 cucchiaio di paprika dolce
  • 2 cucchiaini di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 cucchiaino di origano secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.3 g
Kalorie 921 kJ / 220 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...