Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla in quarti (100 g circa)
- 1 carota, pelata e a pezzi (100 g circa)
- 1 gambo di sedano a pezzi (100 g circa)
-
150
g di pancetta di maiale disossata, senza cotenna e affumicata a dadini
lub 150 g di pancetta affumicata pronta, a dadini - 150 g di porri a rondelle (0.5 cm)
- 300 g di piselli spezzati secchi
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 150 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi (circa 1-2 cm)
- 150 g di sedano rapa a pezzi (circa 1-2 cm)
-
1
salsiccia di maiale affumicata (tipo olandese)
lub 4 wurstel grandi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414.8 kJ / 577.2 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 23.2 g
- Sód
- 1642.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie rosse
50 min
Lenticchie speziate in umido
1 godz. 30 min
Cavati con le fave
13h 20min
Zuppa di piselli spezzati
1h
Fave in umido
1h
Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
1h 25min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Minestra di piselli spezzati a Cottura Lenta con quenelle di caprino
4h 30min
Macco di fave messinesi con calamari
50 min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50 min
Antica minestra ai broccoletti
45 min
Zuppa di fave
50 min