Zuppa di piselli secchi

Zuppa di piselli secchi

3.8 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cipolla in quarti (100 g circa)
  • 1 carota pelata e a pezzi (100 g circa)
  • 1 gambo di sedano a pezzi (100 g circa)
  • 150 g di pancetta di maiale disossata, senza cotenna e affumicata a dadini
    150 g di pancetta affumicata, pronta, a dadini
  • 150 g di porri a rondelle (0.5 cm)
  • 300 g di piselli spezzati secchi
  • 1000 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale
  • 150 g di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (circa 1-2 cm)
  • 150 g di sedano rapa a pezzi (circa 1-2 cm)
  • 1 salsiccia di maiale affumicata (tipo olandese)
    4 wurstel, grandi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1642.8 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 2414.8 kJ / 577.2 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 23.2 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 72.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...