Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipolla in quarti (100 g circa)
- 1 carota, pelata e a pezzi (100 g circa)
- 1 gambo di sedano a pezzi (100 g circa)
-
150
g di pancetta di maiale disossata, senza cotenna e affumicata a dadini
lub 150 g di pancetta affumicata pronta, a dadini - 150 g di porri a rondelle (0.5 cm)
- 300 g di piselli spezzati secchi
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 150 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi (circa 1-2 cm)
- 150 g di sedano rapa a pezzi (circa 1-2 cm)
-
1
salsiccia di maiale affumicata (tipo olandese)
lub 4 wurstel grandi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2414.8 kJ / 577.2 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 23.2 g
- Sód
- 1642.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie in umido
1 godz. 30 min
Zuppa di lenticchie
50min
Ceci in umido
1 godz. 30 min
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1j 10 menit
Zuppa di bietole
35p
Zuppa di piselli spezzati
1h
Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
1óra 25p
Fave in umido
1h
Minestra di piselli spezzati a Cottura Lenta con quenelle di caprino
4h 30min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2 godz. 30 min
Cavati con le fave
13 Std. 20 Min