Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 pomodori maturi
- 5 g di sale + q.b
- 10 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva +q.b. per irrorare
- 100 g di pancetta a cubetti
- 750 g di acqua
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 5 g di sale
- 80 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
- 100 g di mozzarella a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 686 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla trasteverina
45 min
Ciambelline al vino rosso passito
1u.
Crema fritta alla veneziana
1h 30 min
Pizza di pasqua dolce
3h
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Castagnole
1u. 20min
Tozzetti
1h 30 min
Crostata ricotta e confettura di visciole
1h 50min
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambelline al vino rosso
1u.
Zuppa inglese in verrina
2h 25min