Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cebuli, przekrojonej na pół
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 500 g wody
- 50 g mąki pszennej
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 682.5 kJ / 163.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 201.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min
Sos śmietanowo-porowy
30min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos serowy Mornay
10 Min
Sos koperkowy
15 Min
Szybki sos beszamelowy
10 Min
Sos beszamelowy
15 Min