Sos cebulowy (sos soubise)

Sos cebulowy (sos soubise)

3.0 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    350 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • wody
    500 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 163.1 kcal / 682.5 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 12.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 201.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...