
Urządzenia i Akcesoria
Sos cebulowy (sos soubise)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół350 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
wody500 g
-
mąki pszennej50 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
163.1 kcal /
682.5 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
12.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
201.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska