Urządzenia i Akcesoria
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
400 g wody
-
1 łyżeczkę soli morskiej
-
300 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1-1,5 cm kawałki
-
300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
350 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w kostkę (1-1,5 cm)
-
½ łyżeczki soli morskiej drobnej
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
250 g sałaty lodowej liście rozdzielone
-
150 g śmietany 30 % tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych (np. szczypiorku, pietruszki, koperku)
-
100 g kiełków soi, świeżych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
801 kJ /
192 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 min
Ryż z warzywami i ananasem
50 min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1 godz. 15 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Sałatka z serem
5 min
Karaibski gulasz i ryż gotowany na parze w kubeczkach
9 godz. 15 min
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 godz. 30 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.