
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
wody400 g
-
soli morskiej1 łyżeczkę
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1-1,5 cm kawałki300 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki300 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego150 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w kostkę (1-1,5 cm)350 g
-
soli morskiej drobnej½ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
sałaty lodowej liście rozdzielone250 g
-
śmietany 30 % tłuszczu150 g
-
soli½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
mieszanych ziół, świeżych (np. szczypiorku, pietruszki, koperku)10 - 15 g
-
kiełków soi, świeżych (opcjonalnie)100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192 kcal /
801 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
4.1 g