Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm)
- 200 g di finocchi, puliti e a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale (opcjonalnie)
- 50 g di latte
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di stracchino
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min
Vellutata di carote
35 min
Vellutata di finocchi e carote
35 min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 min
Vellutata di indivia belga e speck
50 min
Vellutata di riciclo
50 min
Crema di broccoli e porri
45 min
Vellutata di zucchine con feta
50 min
Vellutata di asparagi
45 min