Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambi di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di ceci in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 800 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 150 g di farro perlato (cottura 35-40 minuti)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1422 kJ / 340 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 10.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Minestra di cereali e ceci
45 min
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10 min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 min
Zuppa di farro e legumi
45 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 Min
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa di legumi e cereali
1h