Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di burro
- 450 g di carote, pelate e a pezzi
- 150 g di patate, pelate e a pezzi
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 60 g di pomodori secchi sott'olio, ben sgocciolati + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 743.2 kJ / 177.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 487.8 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 menit
Vellutata di zucchine e zenzero
50 menit
Vellutata di finocchi, mele e speck
50 menit
Crema di carote e mandorle
40 min
Vellutata di carote
35 Min
Vellutata di finocchi e carote
35 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 menit
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di riciclo
50 menit
Vellutata di piselli
20 min
Crema di broccoli e porri
45 Min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 min