Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di cimette di broccoli a pezzi
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 3 fette di speck a listerelle
- crostini di pane integrale
- 100 g di latte
- 60 g di formaggio Asiago a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Vellutata di asparagi
45min
Crema di broccoli e porri
45min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di piselli con polpettine di ricotta
55min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50min
Crema di cavolfiore con merluzzo e pancetta croccante
30min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50min