Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane casereccio, tipo toscano o Matera, a pezzi (3 cm)
-
370
g di brodo vegetale
lub 370 g di acqua + 1 cucchiaino scarso di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 spicchio spicchio di aglio
- 50 g di porro a pezzi
- 1 peperoncino piccante fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori pelati, sgocciolati
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 3 pizzichi di origano secco
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Paté di fegatini
30 min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45 min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Schiacciata con l'uva
2小时
Vellutata di ceci e gamberi
40min
Gnudi toscani
40min
Schiacciata fiorentina
50 min
Castagnaccio
1h
Lampredotto
1h 20min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Crostini con crema piccante ai ceci
40min
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min