Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

4.6 311 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di pane casereccio tipo toscano o Matera, a pezzi (3 cm)
  • 370 g di brodo vegetale
    370 g di acqua, + 1 cucchiaino scarso di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 1 spicchio spicchio di aglio
  • 50 g di porro a pezzi
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di pomodori pelati sgocciolati
  • 10 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 3 pizzichi di origano secco
  • 2 pizzichi di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7.2 g
Kalorie 1460 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...