Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di finocchi a fettine sottili
- 1 pizzico di sale
- 30 g di vino bianco
- 1 bustina di zafferano
- 300 g di code di gambero, sgusciate e pulite
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 636 kJ / 152 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 Min
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30 Min
Frittata di asparagi e frutta secca
1 Std.
Salmone con crudo di pomodori
35min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 Min
Insalata di polpo e zucchine
1 Std.
Zucchine alla menta
30 Min
Scorfano al cartoccio con patate viola
35min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 Std.
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Anelli di totano in umido
30 Min