Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sogliola
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaini di aceto balsamico
- 2 filetti di sogliola, senza pelle (circa 150 g l'uno)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio a fettine
- 40 g di cipolla a tocchetti (2x3 cm)
- 40 g di peperone verde a tocchetti (2x3 cm)
- 1 pomodoro perino maturo senza pelle, a tocchetti (2x3 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 3 - 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate, spezzate a mano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525 kJ / 365 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1j 20 mnt
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Orata al sale
40 mnt
Pesce al vapore con verdure miste
1j 20 mnt
Salmone, asparagi e riso al Varoma
45 min
Salmone al cartoccio
35 mnt
Branzino al sale aromatico
55 min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35 mnt
Fagottini di sogliola con verdure
55 min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 mnt
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 mnt
Sogliola al vapore con insalata russa
35 mnt