Sogliola al vapore con verdurine

Sogliola al vapore con verdurine

4.4 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porzioni

Składniki

Sogliola
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini di aceto balsamico
  • 2 filetti di sogliola senza pelle (circa 150 g l'uno)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Verdure
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio a fettine
  • 40 g di cipolla a tocchetti (2x3 cm)
  • 40 g di peperone verde a tocchetti (2x3 cm)
  • 1 pomodoro perino maturo senza pelle, a tocchetti (2x3 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico zucchero
  • 3 - 4 foglie di basilico fresche lavate e asciugate, spezzate a mano

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28.8 g
Kalorie 1525 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...