Wersje kompatybilne
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta sfoglia pronta tonda
- 500 g di acqua
- 400 g di finocchi a fettine sottili
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 2 uova sbattute
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 200 g di formaggio tipo formaggella a pasta dura a cubetti o Asiago
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20 min
Brisèe ratatouille
1 Std. 30 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Sformato di finocchi
1h
Torta salata zucchine e gamberi
45 Min
Finocchi ripieni
1h
Frittata gusto pizza
50 Min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Quiche di salmone e porri
1 godz. 25 min