Torta salata finocchi, pancetta e formaggella

Torta salata finocchi, pancetta e formaggella

4.5 92 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 dose di pasta sfoglia pronta tonda
  • 500 g di acqua
  • 400 g di finocchi a fettine sottili
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 2 uova sbattute
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 200 g di formaggio tipo formaggella a pasta dura a cubetti o Asiago

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.1 g
Kalorie 1594 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 15.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...