Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g queijo Emmental
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 400 g leite
- 1 ½ c. chá de sal
- 40 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 pitada de pimenta
- 250 g fiambre cortado em tiras
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1576.2 kJ / 376.7 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1141.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de forno da avó
1h
Penne com frango e béchamel carilado
45 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Penne com molho de tomate e chouriço
25min
Penne com atum e feijão-verde no forno
50min
Lasanha de chouriço e salsicha
1h 5min
Gratinado de frango e bacon
1h 10min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40 min
Bacalhau à Assis
25min
Massa com frango no forno
1h
Penne de frango caprese
35min
Massa com fiambre, presunto e milho
50min