Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé

Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé

4.4 82 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 parts

Składniki

La pâte sucrée
  • de sucre en poudre
    75 g
  • de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour le moule
    140 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • d'amandes en poudre
    25 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    250 g
Le caramel au beurre salé
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
Le croustillant au chocolat
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g
  • de beurre doux
    20 g
  • de Pailleté Feuilletine™ (biscuits Gavottes écrasés. Voir "Conseil(s)")
    100 g
La ganache au chocolat
  • de chocolat détaillé en morceaux
    350 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    400 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 682.2 kcal / 2844.2 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 44.7 g
Węglowodany 61.3 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...