Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 90 g de pâte de speculoos
- 250 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 1 œuf
- 450 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141 kJ / 274 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2j
Les croustouilles
20 min
Crème au chocolat
3 godz. 25 min
Crème dessert à la vanille
3 Std. 40 Min
Crème au lait de coco
15min
Délice au Carambar
2j 30 menit
Œufs au lait aux Carambar
1j 30 menit
Crème dessert aux deux saveurs
1 Std. 15 Min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min
Crémeux de Carambar
2j 30 menit
Pannacotta aux 3 chocolats
2j 30 menit
Verrine à la pomme
30 min