![Crème à la pâte de speculoos Crème à la pâte de speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BBAFB85B-F2E3-4167-9F9D-5CF80B3130BD/Derivates/5E03D058-947A-4216-9D5C-49D9E7158369.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 90 g de pâte de speculoos
- 250 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
- 1 œuf
- 450 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1141 kJ / 274 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crémeux de Carambar
2h 30min
Crème express chocolat-vanille
20 dk
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Délice au Carambar
2h 30min
Crème dessert aux deux saveurs
1ωρ. 15 λεπτ.
Crème au praliné
2 godz. 20 min
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25 Min
Crème caramel, noix de coco et banane
5sa
Crème au lait de coco
15 dk
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2 godz.