Gâteau de Pâques

Gâteau de Pâques

4.5 104 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 parts

Składniki

Le pain de Gênes
  • 250 g de beurre demi-sel mou, en morceaux, et un peu pour le moule
  • 300 g de sucre en poudre
  • 200 g d'amandes en poudre
  • 6 œufs
  • 80 g de fécule de maïs
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 10 g de Grand Marnier®
La crème au chocolat
  • 300 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 300 g de crème liquide 35% m.g.
Le nid en chocolat
  • 100 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 7 œufs de Pâques en chocolat

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11 g
Kalorie 2976 kJ / 716 kcal
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...