Tarte tropézienne façon paris-brest

Tarte tropézienne façon paris-brest

3.7 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
10 parts

Składniki

La crème paris-brest
  • de lait
    300 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de farine de blé
    30 g
  • de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
    200 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
La brioche au chocolat
  • de lait
    170 g
  • de levure boulangère fraîche
    15 g
  • de farine et un peu pour fariner
    470 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de cacao en poudre
    30 g
  • œufs dont 1 battu
    4
  • de sel
    ½ c. à café
  • de beurre doux coupé en morceaux
    100 g
  • de pralin
    50 g
  • de sirop de sucre de canne
    40 g
Le montage et les finitions
  • de pralin
    80 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 687.6 kcal / 2869.7 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 66.5 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...