![Charlotte au café façon tiramisu Charlotte au café façon tiramisu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85CA9C26-2D2A-4DE5-861A-77B5CFE64932/Derivates/0441317a-c844-4d75-bd60-35090fb23e61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 2 œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 30 biscuits à la cuillère
- 500 g de café froid
- 350 g de mascarpone
- 30 g de liqueur d'amande
- 150 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 20 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1668.6 kJ / 398.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Manguier
5h
Le drômois
12 godz. 45 min
Charlotte chocolat-banane
24h
Moka
1 Std. 15 Min
Charlotte chocolat-coco
12j
Charlotte aux poires
12h 30min
Verano
12 godz. 45 min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Entremets façon tiramisu
5h
Bavarois aux fraises
6h 25min
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min