Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat

Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat

4.3 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
9 parts

Składniki

Le fondant au chocolat
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    200 g
  • de mascarpone
    250 g
  • œufs
    4
  • de sucre glace maison
    75 g
  • de farine de blé
    40 g
Le cheesecake aux fraises
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • de fraises
    250 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de fromage à tartiner type Philadelphia
    250 g
  • de crème liquide entière
    100 g
Le coulis de fraises
  • de fraises
    250 g
  • de sucre en poudre
    80 g
La gelée de fraise
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de fraises coupées en quatre ou en six
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 653 kcal / 2729.6 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 33.9 g
Węglowodany 51.8 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...