Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop au rhum
- 200 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 70 g de rhum
- 25 - 30 biscuits à la cuillère
La mousse au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
- 40 g de sucre en poudre
La mousse coco
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de lait de coco
- 40 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 30 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1555 kJ / 371.7 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35 Min
Charlotte aux fraises
3h 35 min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3sa
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55 Min
Gâteau de Pâques
13 godz.
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Charlotte aux framboises
3 Std. 40 Min
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Charlotte mangue-Passion
5h