Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 450 g de lait entier
Les demi-sphères
- 6 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1120 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon au citron
15 Min
Pudding brioché au chocolat
1 godz. 25 min
Broyé du Poitou
1h 15 min.
Crème à la horchata
50 min
Pâté périgourdin
48 Std.
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Baba à la noix de coco
2h
Œufs au lait aux Carambar
1 godz. 30 min
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13h 30 min
Crème renversée au café
2h
Crème renversée au caramel
4sa 50 dk
Flan individuel à la vanille
50 min