Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 450 g de lait entier
Les demi-sphères
- 6 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1120 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45 min
Mousse au caramel salé
4h 30 min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Mousse chocolat-café
1h 30min
Crème au chocolat
3h 25 min.
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Flan brésilien aux œufs
1 godz. 5 min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème renversée au café
2h
Crème onctueuse caramel-café
1h 45min