Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de foies de volaille
- 100 g de porto
- 150 g de filet de poulet, coupé en morceaux
- 2 échalotes, coupées en deux
- 60 g de pain de mie blanc, coupé en morceaux
- 50 g d'eau, tiède de préférence
- 1 œuf
- 2 c. à soupe de graisse de canard, ou de graisse d'oie
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre fraîchement moulu
- 1 crépine de porc (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 663 kJ / 159 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Rillettes de porc tradition
12 Std.
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Pâté de campagne au foie gras
48h
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Pâté de campagne
48h
Terrine bressane
24h
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2j 30 menit
Rillettes de poulet
6h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24 Std. 20 Min
Rillettes de canard
2j 30 menit
Sauce gribiche
15min