![Gelée de pomme à la vanille Gelée de pomme à la vanille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8B5F5A16-CF86-4FBC-BEFB-077680058A99/Derivates/1C168D8A-0B17-4643-BB1A-CDDC6AA01E44.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 1000 g de sucre en poudre
- 1500 g de pommes, non épluchées et coupées en quatre
- le jus d'un citron jaune
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 542 kJ / 127 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Confiture de quetsches à la cannelle
6h
Confiture de poires
6h
Confiture de mirabelles au thé vert
1 Std. 45 Min
Gelée de fruits rouges
2 Std. 45 Min
Confiture de fraises
6h
Gelée de raisin
6h
Gelée de framboise
6h
Confiture de framboises au romarin
30min
Confiture de cerises
6h