Fions vendéens (ou flans maraîchins)

Fions vendéens (ou flans maraîchins)

3.6 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
12 parts

Składniki

La veille (pour 2 fions)
  • 250 g de beurre coupé en morceaux
  • 20 g de sucre en poudre
  • 750 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 œuf
  • 15 g de sucre vanillé maison
  • 125 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
Le jour même
  • 600 g de lait
  • 8 œufs
  • 150 g de sucre en poudre
  • 20 g de sucre vanillé maison
  • 1 gousse de vanille égrainée

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 14.5 g
Kalorie 2227.8 kJ / 532 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...