![Fions vendéens (ou flans maraîchins) Fions vendéens (ou flans maraîchins)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a6d8423-5a31-479c-8de3-6dd60bae1025/Derivates/b13ae786-1445-410a-9cf2-31db1d98087e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille (pour 2 fions)
- 250 g de beurre, coupé en morceaux
- 20 g de sucre en poudre
- 750 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 15 g de sucre vanillé maison
- 125 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le jour même
- 600 g de lait
- 8 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 1 gousse de vanille, égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2227.8 kJ / 532 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau léger au fromage blanc
4 Std.
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Poires duchesse
12sa 25 dk
Far aux pruneaux
1 Std. 5 Min
Chapon en blanquette
1 Std. 30 Min
Gratin de raisin en sabayon
20 Min
Riz au lait, abricots à l'estragon
50 min
Œufs au lait au caramel
55min
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Flan pâtissier
4h 25min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min