Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille (pour 2 fions)
- 250 g de beurre, coupé en morceaux
- 20 g de sucre en poudre
- 750 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 15 g de sucre vanillé maison
- 125 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le jour même
- 600 g de lait
- 8 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 1 gousse de vanille, égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2227.8 kJ / 532 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Far breton aux pruneaux
2h
Crème brûlée
2u. 40min
Petits flans pâtissiers
1h 15 min
Far aux pruneaux
1h 35 min
Gâteau breton aux pruneaux
12h
Pastéis de nata
50min
Far aux pruneaux
1 godz. 5 min
Œufs au lait
50min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min.
Flan pâtissier
4h 25min