Fions vendéens (ou flans maraîchins)

Fions vendéens (ou flans maraîchins)

3.6 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
12 parts

Składniki

La veille (pour 2 fions)
  • de beurre coupé en morceaux
    250 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    750 g
  • œuf
    1
  • de sucre vanillé maison
    15 g
  • d'eau
    125 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
Le jour même
  • de lait
    600 g
  • œufs
    8
  • de sucre en poudre
    150 g
  • de sucre vanillé maison
    20 g
  • gousse de vanille égrainée
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 532 kcal / 2227.8 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...