Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de Grand Marnier®
La meringue et finition
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de Grand Marnier®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3754 kJ / 898 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 87.9 g
- Tłuszcz
- 54.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Vacherin griotte-amande
12 godz.
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Iles flottantes
1h
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2h
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Saint-honoré - Bruno Dinel
2u. 20min
Meringue italienne
30min
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min