Omelette norvégienne revisitée

Omelette norvégienne revisitée

4.0 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
8 portions

Składniki

La glace vanille
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de lait
    300 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    200 g
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur et égrainée
    ½
  • jaunes d'œufs
    5
  • de sucre en poudre
    80 g
Le pain de Gênes
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    250 g
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'amandes en poudre
    200 g
  • œufs
    6
  • de fécule de maïs
    80 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de Grand Marnier®
    10 g
La meringue et finition
  • blancs d'œufs
    4
  • de sucre en poudre
    200 g
  • de Grand Marnier®
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 898 kcal / 3754 kJ
Białko 14.9 g
Tłuszcz 54.1 g
Węglowodany 87.9 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...