Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de grattons de canard
- 240 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café rases de sel
- 50 g de graisse de canard
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1637 kJ / 390 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Anchoïade
15 Min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17óra
Tapenade
10 Min
Tielle sétoise
3 Std. 30 Min
Brioches des Rois au praliné
5u. 35min
Navettes
2h
Pompes à l'huile
3 Std.
Galette briochée aux pralines roses
7h 25 min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Fougasse aux olives
2 Std. 50 Min
Aïoli traditionnel
10 Min