
Wersje kompatybilne
Cabillaud sauce Passion et petits flans de poireau
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les petits flans au poireau et le cabillaud
- 250 g de poireaux coupés en tronçons (3 cm env.)
- 20 g de beurre doux
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de curry en poudre
- 2 œufs
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g d'eau
- 300 g de filet de cabillaud coupé en deux portions
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de curry en poudre à ajuster en fonction des goûts
- 1 filet d'huile d'olive
La sauce Passion
- 4 fruits de la Passion
- le jus d'une orange
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 857 kcal / 3556 kJ
- Białko
- 41 g
- Tłuszcz
- 67.5 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Błonnik
- 10 g