Lapin chasseur et pommes de terre sautées

Lapin chasseur et pommes de terre sautées

4.2 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • d'estragon frais équeutés
    4 brins
  • de cerfeuil frais équeutés
    3 brins
  • d'échalotes
    50 g
  • de beurre demi-sel
    60 g
  • de viande de lapin, en morceaux (cuisses et râbles)
    800 - 900 g
  • de cognac
    25 g
  • de vin blanc
    100 g
  • d'eau
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de champignons de Paris frais brossés et émincés
    250 g
  • de pommes de terre coupées en rondelles
    800 g
  • de farine de blé
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 412 kcal / 1724 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...