Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de haricots blancs secs, type lingots, et un grand volume d'eau froide
Le jour même
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à soupe de graisse de canard
- 100 g de poitrine de porc fumée, coupée en morceaux (3 cm)
- 2 manchons de canard confit
- 2 saucisses de Montbéliard
- 2 tranches épaisses de saucisson à l'ail
- 40 g de concentré de tomate
- 700 g d'eau
- 10 g de graines de coriandre
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de chapelure maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4635 kJ / 1116 kcal
- Białko
- 76.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 75 g
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
45 min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Coq au vin
13h
Blanquette de veau
1h
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min
Coq au vin
9hod. 40min
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55min
Bœuf bourguignon
1h 25min
NOVEMBRE Blanquette de veau au chou-fleur - Eric Guérin
1h 30min
Saucisses aux cocos de Paimpol
1 Std. 20 Min
Cassoulet au confit de canard
1h 10min