Pizza jambon-champignons

Pizza jambon-champignons

4.7 102 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 portions

Składniki

La pâte
  • d'eau
    220 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
    1 c. à café de poudre de malt
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche
  • de farine à pain type Manitoba
    400 g
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
    20 g
  • de sel
    1 c. à café
La garniture
  • de tomates concassées
    350 g
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
    20 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'ail
    1 gousse
  • de champignons de Paris frais
    200 g
  • de thym frais effeuillé
    1 brin
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre fraîchement moulu
    1 pincée
La finition
  • farine à pain type Manitoba pour fariner
  • de mozzarella égouttée et coupée en tranches
    200 g
  • de jambon blanc coupé en lanières
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 856 kcal / 3581 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...