![Soufflé au chèvre et au thym Soufflé au chèvre et au thym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74C9C5C9-1D13-44B0-8C70-E231D4C70539/Derivates/28dbe93c-7e3e-44e2-8a81-c21734470f56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 2 branches de thym frais
- 40 g de farine de blé
- 200 g de fromage de chèvre en bûche, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 5 œufs
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1325.2 kJ / 318.2 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Flan express au roquefort
30 min
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35min
Soufflé au fromage express
50 min
Soufflé de crabe aux fines herbes
55 min
Soufflé au beaufort et aux noisettes
45 min
Soufflé à la fourme d'Ambert
40min
Soufflé de pommes de terre au cheddar
1 godz. 45 min
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 godz. 20 min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Cake au chèvre, parmesan et tomates
40min
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1 godz.