Soufflé à la fourme d'Ambert

Soufflé à la fourme d'Ambert

4.6 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 30 g de beurre demi-sel et un peu pour les moules
  • 30 g de farine de blé et un peu pour les moules
  • 250 g de lait
  • 150 g de fromage à pâte persillée (bleu) type fourme d'Ambert, coupée en morceaux
  • 4 pincées de poivre 5 baies à ajuster en fonction des goûts
  • 2 jaunes d'œufs
  • 5 blancs d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11.2 g
Kalorie 814 kJ / 195 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...