Papillote de saumon, sauce grenade, fondue de poireau et pommes de terre vapeur

Papillote de saumon, sauce grenade, fondue de poireau et pommes de terre vapeur

4.1 39 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • le zeste d'un citron vert non traité
  • de baies roses
    1 c. à café
  • de poivre sauvage (opcjonalnie)
    1 pincée
  • d'aneth frais
    10 brins
  • feuilles de menthe fraîche
    10
  • de jus de grenade frais (voir "Conseil(s)")
    100 g
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    150 g
  • de poireaux coupés en tronçons
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'eau
    700 g
  • de pommes de terre cireuses (à chair ferme)
    500 g
  • de pavés de saumon frais (200 g/pavé env.)
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 653 kcal / 2732 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...