Tourte aux champignons et poulet

Tourte aux champignons et poulet

4.6 141 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La garniture
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de persil frais équeuté
    1 bouquet
  • de beurre
    30 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
La pâte brisée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    300 g
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    150 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'eau froide
    100 g
  • de filets de poulet détaillés en dés (2 cm env.)
    400 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • œuf battu avec un peu de sel pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 580.5 kcal / 2424.8 kJ
Białko 27.7 g
Tłuszcz 34.2 g
Węglowodany 38.5 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...