Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 100 g de jambon de Bayonne, coupé en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 500 g de lait
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ cube de bouillon de volaille
- 100 g de chapelure
- 2 œufs
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Eclairs mimosa au jambon sec
1h 15 min
Porc au sucre
45min
Cromesquis de pomme de terre au cœur nantais
1h
Petits pains au porc (nikumans)
2h
Crème ibérique
5 min
Croquettes de camembert panées au sésame
30min
Piquillos à la morue
1h 30min
Ravioles sauce au foie gras
40min
Gnocchis
45min
Ravioli maison
2h 15min
Rouleaux de printemps
30min
Aligot
40min