
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 100 g de jambon de Bayonne coupé en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 80 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 500 g de lait
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- ½ cube de bouillon de volaille
- 100 g de chapelure
- 2 œufs
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 139 kcal / 580 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.5 g