Croquetas de jambon de Bayonne

Croquetas de jambon de Bayonne

4.3 69 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
20 morceaux

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de jambon de Bayonne coupé en morceaux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 80 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 500 g de lait
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • ½ cube de bouillon de volaille
  • 100 g de chapelure
  • 2 œufs
  • 300 g d'huile de friture

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau

Białko 4 g
Kalorie 580 kJ / 139 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...